Nu starter arbejdet med Eskelund. I dag rykker maskinerne ind og begynder på kratrydning.

Lyden af træ, som bliver flænset på kryds og tværs, vil i den kommende tid ligge tungt over området ved Eskelunden, Aarhus.

Netop nu er man gået i gang med at rydde pilekrat som en del af en forundersøgelse, der skal vise, om det kan lade sig gøre at realisere byrådets vision om et kombineret natur- og eventområde tæt på Viby Torv.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Når vi rydder en del af pilekrattet i det sydvestligste hjørne af Eskelund, gør vi det for at kunne undersøge terrænet og de geotekniske forhold ordentligt. Resultatet af undersøgelsen skal bruges i den samlede vurdering af områdets fremtidige anvendelse, siger Kim Gulvad Svendsen, Driftschef i Teknik og Miljø.

Det store pilekrat er ikke udpeget som beskyttet natur og vil naturligt vokse op igen, hvis arealet ikke kan udnyttes som forventet. Derudover er der taget nogle forskellige forholdsregler for at gøre mindst mulig skade på området og naturen.

Plads til fulg og fæ

- Pilekrattet er vokset op på kunstigt etablerede bassiner, som blev brugt i forbindelse med oprensning af Brabrand Sø. Nu er de groet til med pil og brændenælder og er uden særlige naturværdier. Vi lader den omkringliggende beplantning stå og sørger for at planlægge maskinernes færdsel med størst muligt hensyn til de omgivende arealer. Og når arbejdet udføres her i efteråret, så undgår vi at fuglelivet generes i yngleperioden, siger Kim Gulvad Svendsen, Driftschef i Teknik og Miljø.

I løbet af vinteren og foråret vil Moesgaard også gå i gang med prøve-gravninger i området for at undersøge, om der er særlige fortidsminder, som eventuelt skal udgraves, før der kan anlægges veje eller terrænreguleres i området.

Fra Eskelund har bynær placering, spændende natur og et stort areal på mere end 500.000 kvadratmeter. I langt størstedelen af årets dage skal området stadigvæk fungere for både familien på skovtur, motionisten og den naturinteresserede, samt de forskere, undervisere og studerende, der allerede bruger området som landskabslaboratorium.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rydningen af pilekrattet er planlagt til at vare fra 12. november til 16. november.