John Deere har til foråret den nye 6000A-serie af PrecisionCut-fairwayklippere klar.

Serien indeholder tre modeller i 6080A, 6500A & 6700A, hvor forskellen er størrelsen på klippeleddet. 6700A leveres med Q7-klippeled, mens de andre to leveres med Q5-klippelede ligesom på greenklippere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- John Deeres tanke bag serien er, at der skal laves en billigere maskine men stadig opnå en maksimal kvalitet på klipning. I stedet for en traditionel dieselmotor, har man denne gang sat en mindre dieselmotor og mindre hydraulikpumper i. Det er lidt svært at sige, om den lever helt op til de danske krav, men da vi testede den ved John Deere i maj, blev vi meget overraskede, siger Mads Mathiesen fra Semler Agro, der er den faste forhandler i Danmark.

Frygter manglende begejstring fra greenkeeperne

Den nye serie er kun blevet vist internt ved John Deere i maj, og den danske forhandler har endnu ikke fået en demomaskine hjem. Maskinen har ikke den samme kraft som de to forgængere 8700A og 8900A.

- Greenkeeperne skal tænke lidt anderledes, og det er spændende at se, hvordan greenkeeperne vil tackle, at man får en maskine, der ikke helt har samme klippehastighed, men som stadig klipper i samme kvalitet som de store maskiner. De tænker meget i, at de altid vil have større og bredere maskiner, siger Mads Mathiesen.

Der er dog stadig mange af de klassiske John Deere-features i maskinen.

- Jeg er overbevist om, at man kan nå det samme i effektiv klippetid med to af de små maskiner kontra halvanden af de store. Og så har den jo stadig alle de samme features som de store maskiner i blandt andet fremdriftskraften og TechControl-skærm, siger Mads Mathiesen.