42 glade anlægsgartnere kunne onsdag gå ind på Jordbrugets Uddannelsescenter som elever og ud som svende. Især kvinderne udmærkede sig.

BEDER: Multisalen på Jordbrugets Uddannelsescenter i Aarhus var fyldt til randen med mestre, venner og familie til de 42 anlægsgartnerelever, der onsdag kunne vågne som elever og lægge sig til at sove som svende.

JU's direktør holdt tale, 3F var repræsenteret med en tale og Danske Anlægsgartnere (DAG) holdt også en tale. Selv om talerne ikke nødvendigvis fejlede noget, tabte de konkurrencen om rampelyset til de kvindelige anlægsgartnere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Da der skulle deles bronze- og sølvmedaljer ud for svendeprøven, løb kvinderne nemlig med seks ud af otte medaljer (Fire bronzemedaljer og to sølvmedaljer).

Uddannelsen har et formål: At give jer verdens bedste uddannelse til verdens bedste job,

Thomas Møller, gruppeformand for 3F, Aarhus Rymarken.

To unge herrer kunne tage hjem og prale med en sølvmedalje. Det drejer sig om Rune Bartholin Augustinus fra Trædballe Skov Og Have Service i Vejle og Troels Wind fra Anlægsgartnerne H. Hoffmann A/S i Risskov.

Nina Madsbjerg Nielsen fra Bredballe Have- og Anlægsservice A/S i Vejle og Annika Vilhelmsen, der er elev uden mester, kunne også begge prale med sølvmedaljer.

Det var udelukkende kvinder, der vandt bronzemedaljer. Stine Hedegaard Hansen fra Forstas A/S i Hinerup, Trine Grønkjær Hingkjær Kalsgaard fra Park og Vej i Viborg, Amalie Husted Maintz fra Slots- og Kulturstyrelsen i København og Leila Maria Schnack Pedersen fra Materielgården i Vejle blev de dygtige vindere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er for god ordens skyld ikke muligt at vinde en guldmedalje.