Green Cities for a Sustainable Europe lancerer i dag hjemmesiden thegreencity.eu - en platform for fagprofessionelle om hvordan vi med grønne løsninger kan bekæmpe de negative virkninger af klimaændringerne.

Stigende urbanisering og klimaændringer kalder på nye løsninger, hvis livskvaliteten i byerne skal sikres. Bynatur har en positiv effekt på biodiversitet, klima og luftkvalitet, hvorfor grønne byer er bedre at leve, bo og arbejde i.

Sådan lyder det fra Green Cities for a Sustainable Europe platformen, der tilbyder viden, baseret på videnskabelige undersøgelser og innovative ideer, som kan stimulere udbredelsen af mere bynatur.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sitet er er underopdelt i temaerne sundhed, klima, økonomi, biodiversitet og social sammenhængskraft.

EU støtte for grønnere byer

For at stimulere udviklingen af det grønne, er det besluttet at give EU-tilskud til kampagnen.

Via dette kan der igangsættes aktiviteter på hjemmesiden, sociale medier, events, debatindlæg, faglige artikler og deltagelse i kongresser m.v. for derved at udbrede budskaber og viden til så mange fagprofessionelle som muligt.

Målet er at etablere et B2B samarbejde med både lokal- og landspolitikere, de grønne brancher, uddannelses- og videninstitutioner, forsikringsselskaber, sundhedsvæsenet, arkitekter m.fl.

Hjemmesiden vil være samlingspunkt for alle aktiviteter i projektet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Green Cities for a Sustainable Europe er igangsat på initiativ af ENA (Europæisk Nurserystock Association) sammen med brancheorganisationer fra Belgien, Bulgarien, Danmark, Tyskland, Storbritannien, Frankrig og Holland.