I Ringkøbing og Skjern spiller det danske u/17-pigelandshold i disse dage.

Det danske u/17-pigelandshold i fodbold er for tiden i gang med de indledende kvalfikationskampe til europamesterskabet næste år. De er i pulje med Tjekkiet, Færøerne og Ukraine, hvor alle møder hinanden en gang. Det giver seks kampe på seks dage, som spilles i Ringkøbing og Skjern.

- Vi vidste i april, at vi ville få de her kampe. Vi har slået den godt i bund, givet den topdressing og luftet den godt ud med vores prikmaskine, og så er vi heldige med vejret. Det er guld værd, at det ikke vælter ned. Banen heroppe er kendt for godt at kunne være lidt smadret, siger Bent Venborg, der er teamkoordinator ved Vej & Park i Ringkøbing-Skjern Kommune. Han har blandt andet ansvaret for fodboldbanerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ringkøbings bane har i mange år ikke været spilbar, da den var blevet anlagt forkert. I dag ser den dog noget bedre ud og bliver fast brugt til kampe i Danmarks tredjebedste række.

I dag, torsdag, spiller Danmark mod Færøerne på den. Den første kamp blev spillet i Skjern, hvor det blev til en 4-0-sejr over Ukraine.

Opgraderet indsats

I denne uge bliver begge baner plus fire træningsbaner slået tre gange hver især, mens græstæpperne efter hver kamp bliver gennemgået for slidskader og huller.

- Der er blevet brugt lidt ekstra krudt. Alle de øvrige baner bliver for eksempel kun slået en gang i ugen. Men skaderne efter de første kampe var også noget mindre, end når spillerne i 2. Division er her. Pigerne på u/17-landsholdet er altså bare noget lettere, siger Bent Venborg.

Den ekstra indsats er dog kun i denne uge. Når kvalifikationen slutter, får banerne igen den sædvanlige pleje.

Artiklen fortsætter efter annoncen

God respons fra DBU

Banerne er ifølge teamkoordinatoren i tip top stand, selvom der allerede er blevet spillet en kamp på begge. For mens Danmark tæskede ukrainerne, spillede Færøerne og Tjekkiet nemlig samtidig.

- Mellem kampene slår vi banerne og lapper dem lidt til. Det er ikke fordi, de når at gro så meget, men det er stadig nødvendigt. Vi går over dem efter kampene og ser, om der er nogle slidskader eller huller i dem. Men de så pæne ud, og de kunne sagtens holde til den første kampe. Skaderne var minimale, siger Bent Venborg.

Det er ikke ofte, at et hold i rød/hvide farver spiller i de to jyske byer. Det er første gang nogensinde, at der skal spilles betydningsfulde kampe, selvom der tidligere har været tre venskabskampe.

- Det giver et løft til det hele, at vi får sådan nogle kampe her. Vi får aldrig et A-landshold herud, men det giver lidt ekstra arbejde og rusker lidt op i os. Både DBU og UEFA har rost banen, så det er vi tilfredse med. Især med tanke på, at fodboldspillere ikke altid er lige nemme at gøre tilfredse, siger Bent Venborg.

Hvis Danmark vinder puljen går man i den såkaldte Elite Round, som er den sidste kvalifikationsrunde før et eventuelt EM, der afholdes i Bulgarien.