EuroSkills synger på sidste vers, og Danmark har været fint med, når det kommer til medaljerne.

BUDAPEST: De sidste tre dage har Budapest lagt hus til for de mere end 500 unge håndværkere, der har dystet i at vise sine faglige kundskaber frem for verden.

Hele konkurrencen er netop blevet lukket med en stor ceremoni, hvor medaljerne er blevet delt ud. Danmark har haft ti konkurrencefag med, og der er er vundet fire sølv- og en enkelt bronzemedalje.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En af de dygtige unge vindere er anlægsgartneren Jesper Frederiksen, der er uddannet på Jordbrugets Uddannelsescenter i Beder.

- Det er mega fedt det her, siger Jesper Frederiksen og sender tak til familie, venner, arbejdsgivere og de to trænere Peder Glud og Thomas Jørgensen.

Glad flisemurer

Flisemureren Samuel Birk er også en af de unge mennesker, der går glad i seng i aften.

- Jeg er så glad og lykkelig. Det er simpelthen så fedt det her, det er så blæret. Jeg havde håbet på at udmærke mig, men det her... Det er så vildt, det her, siger Samuel Birk til Dagens Byggeri, før han gik ind for at fejre de andre danskere, som han kalder Danmarks Vigtigste Landshold.

De danske medaljer gik til:

Artiklen fortsætter efter annoncen

Flisemurer, Samuel Birk: Sølvmedalje.

Murer, Kenneth Meldgaard Ebbesen: Bronzemedalje.

Anlægsgartnere, Jesper Frederiksen og Peter Levin: Sølvmedaljer.

Bager, Lasse Nørup Bentsen: Sølvmedalje.

Deruodver er der blevet uddelt to medaljer til deltagere, der har opnået særligt gode resultater. De to medallions for excellence, som de hedder, gik til Ronni Larsen fra Thy, der er landbrugsmaskinmekaniker, og Justian Raahauge, der er bygningssnedker.