11. oktober holder man den årlige skovkonference på Christiansborg. Temaet centreres om skovens bidrag til kommerciel aktivitet såvel sim klimaet.

Mens efterårsløvet gulnes og brunes på træer rundt om i de danske skove, gør man klar til skovkonference på Christiansborg med et grønt tema.

11. oktober handler det nemlig om skovenes og skovbrugets bidrag til Danmarks klimaplan. Her vil forskere og politikere gå skovene efter i trækronerne, for at finde ud af, præcis hvordan man eksempelvis kan bygge grønnere ved at bygge i træ samt gennemgå, hvilket klimapotentiale der ligger og venter under bøgens skrud.

Artiklen fortsætter efter annoncen

To ministre samt en række forskere og interessenter kommer med indlæg på dagens emne, og afslutningsvis er der en paneldebat med politiske ordførere.

- Erfaringerne med træbyggeri er stigende, og der er gode muligheder for at bygge mere i træ, siger en af foredragsholderne, Lone Wiggers, som er arkitekt og partner hos C.F. Møller. Hun vil tale om, hvordan man fremmer brugen af træ i byggeriet, mens Harpa Birgisdottir, der er seniorforsker ved Aalborg Universitet vil redegøre for, hvorvidt træ i byggeriet godt for klimaet.

Der vil blandt meget andet også være indslag omkring mulighederne for at gøre bæredygtig biomasse til en fornuftig trædesten i den grønne omstilling, underretninger om brændstofpotentialet i træ samt et oplæg under temaet "Aktiv Skovdyrkning" ved professor Palle Madsen fra Skovskolen, som hævder, at skoven er et de stærkeste klima-kort, som Danmark har på hånden.

Eventen starter klokken 9.30 i Fællessalen på Christiansborg. Deltagelse er gratis, men tilmelding til konferencen er påkrævet.