Tina Nedergaard bor dog stadig med samleveren Henrik Hyldegård Hansen. Men det er ikke længere hendes medarbejdere, der høster hans agurker.

To gartnerier med overenskomst vil efter en konflikt ikke længere bruge arbejdskraft fra Venstre-politikeren Tina Nedergaards vikarfirma, som ikke vil tegne overenskomst. Det skriver Fagbladet3F.

Deriblandt hendes kæreste og samlever Henrik Hyldegård Hansens firmaer i gartneribranchen, som har opsagt samarbejdet ved udgangen af august.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det oplyser Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere, GLS-A, til fagforeningen. Samarbejdet stopper efter at 3F har etableret konflikt mod eksministerens selskab, JNGruppen IVS. Desuden har 3F varslet sympatikonflikt, hvilken ville medføre, at medlemmer af 3F og andre fagforbund under LO ikke ville kunne udføre arbejde med forbindelse til JNGruppen.

3F har iværksat konflikten for at sikre en højere løn til medarbejderne hos JNGruppen og fair konkurrence i branchen. Tina Nedergaards selskab har ikke ønsket at tegne overenskomst med 3F.

- Vi er tilfredse med, at vi kan presse gartnerier til at stoppe samarbejdet med JNGruppen, der står bag løndumping. Vi vil ikke acceptere løndumping og omgåelse af vores overenskomst på gartnerier i Danmark. Det her er en klar sejr for den danske model, siger Thomas Møller, formand for Den Grønne Gruppe hos 3F Aarhus Rymarken.

Ifølge 3F Aarhus Rymarken har JNGruppen betalt 100 kroner i timeløn til litauiske medarbejdere for gartneriarbejde, men hverken aflønnet med søgnehelligdagsbetaling eller pension.

Lønnen for arbejde på gartnerier i Danmark skal være mindst 140 kroner i timen, hvis medarbejderne får løn efter overenskomsten mellem 3F og arbejdsgiverforeningen GLS-A.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Medarbejdere hos JNGruppen har udført forskellige gartneriopgaver hos J.H. Planter, der har en produktion af agurke- og tomatplanter på et stort gartneri nær Sengeløse nordøst for Roskilde.

Som medlem af GLS-A er J.H. Planter forpligtiget til at følge overenskomsten. Men virksomheden har altså benyttet arbejdskraft fra JNGruppen, som har afvist at tegne overenskomst.