Nye smalsporede Deutz-Fahr traktorer har komfort i fokus.

Mange kompakttraktorer har opnået deres kompakte ydre mål på bekostning af førerkomforten, hvor det især er gået ud over kabinernes rummelighed. Helt modsat er udviklingen med landbrugstraktorer, hvor førerkomforten ofte er en afgørende faktor, når kunderne køber ny traktor. Derfor er det logisk at skele til mulighederne blandt de typer traktorer, når kommuner, anlægsgartnere, frugtavlere og andre fra den del af den grønne sektor er på udkig efter en ny traktor.

Et godt bud på en optimal kombination mellem ønsket om minimale ydre mål og maksimal førerkomfort finder man hos de nye smalsporede Deutz-Fahr Agrotron 5000 DS TTV traktorer fra 88-113 hk, der leveres med SDF's effektive trinløse transmission. Her er rummelig panoramakabine med kun fire stolper og optimalt udsyn til arbejdsområdet og redskaberne. Kabinen er effektivt støj- og vibrationsdæmpet via et specielt 'hydraulic silent block system', har brede, baghængslede døre, helt plant gulv, air conditioning og luftaffjedret sæde, så den er både hurtig at komme ud og ind af og bekvem at arbejde i.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Traktorens otte DV el-ventiler til redskabernes hydrauliske funktioner betjenes i sædets armlæn - nemt, bekvemt og effektivt.

Trinløs komfort

En anden type komfort, der ikke har noget med kabinen at gøre, kommer fra den trinløse SDF-transmission med to hastighedstempomater. Den har to basisindstillinger - vej og arbejde. Derudover vælger chaufføren mellem tre kørestrategier - manuel, auto eller PTO og har ydermere et indstilleligt PowerShuttle trinløst vendegear til rådighed umiddelbart ved siden af rattet, så der er alle muligheder for, at kørslen bliver jævn og behagelig.

Som en yderligere detalje skal det fremhæves, at de nye Deutz-Fahr Agrotron 5000 DS TTV traktorer kører 40 km/h med stærkt reducerede motoromdrejninger (1.650 rpm.), hvilket sparer brændstof og reducerer motorstøjen væsentligt.

De nye smalsporede Deutz-Fahr har som standard otte DV el-ventiler, der forsynes af en 100 liter Load Sensing pumpe. Den suppleres af en separat 40 liter styretøjspumpe, der sikrer, at traktorens servostyring og smidighed er optimal, selvom der arbejdes med hydraulikkrævende redskaber eller f.eks. en frontlæsser.

Ideel til den grønne sektor

De tekniske egenskaber fra en 'rigtig' landbrugstraktor bliver overført til en kompakttraktor, er vejen banet for, at de smalsporede Deutz-Fahr Agrotron 5000 DS TTV traktorer kan overtage en række opgaver på gartnerier, hos frugtavlere og ude hos den grønne sektors mange andre producenter og entreprenører.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det minimale effekttab i Deutz-Fahr's transmissionen, et højt niveau for hydraulikudrustning, en kraftig baglift med EHR-betjening og høj førerkomfort for sin klasse er unik har da også begejstret Kristian Dalum, der er mangeårig traktorekspert hos importøren HCP.

- De nye traktorer har et ekstremt højt standardniveau for deres klasse, så man får virkelig høj brugsværdi for en begrænset investering. Og har man brug for at opdatere traktorerne yderligere, kan man f.eks. skifte kabineluftfiltre fra standardmodellens aktive kulfiltre kat. II til et avanceret filtersystem i kat. IV, så chaufførens sikkerhed er optimal under sprøjteopgaver, siger han.