Nilfisk viser for første gang deres CityRanger 3070 redskabsbærer frem med udstyr på Maskiner under Broen.

HADSUND: Nilfisks nye redskabsbærer, CityRanger 3070, er for første gang klar til at blive vist frem med redskaber på Maskiner under Broen.

Den nye 3070'er er i den større ende, når det kommer til redskabsbærere, og den er designet til at give operatøren maksimal komfort på arbejdet. Henrik Munk, der er salgschef for Nilfisk i norden har vist maskinen frem på fabrikken i Hadsund.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Kabinen er designet, så der er 360 grader udsyn, og kører man med beholder bagpå, er der også bakkamera. Sædet er som standard luftaffjedret, og kan indstilles så det passer til chaufføren, og så er der selvfølgelig aircondition, handskerum med køl, radio og USB-lader til telefonen, siger Henrik Munk.

Det vigtigste for redskabsbæreren i forhold til arbejdsmiljøet er dog, at en mand selv kan skifte alle redskaber uden at skulle bruge hjælp. To håndtag kobler redskaberne fra og til, løftearbejdet minimeres dermed.

Derudover er støjniveauet i kabinen på 69 dB, hvilket betyder, at høreværn ikke er nødvendigt i kabinen.

Stærk motor og lille venderadius

CityRanger 3070 har en totalvægt på 3000 kg. Bag maskineriet ligger en 67-hestes Perkins dieselmotor med en effekt på 50 kW. I transporten kører maskinen 40 kilometer i timen.

Maskinen er derudover udstyret med et knækled på midten, der giver en indvendig venderadius på 825 millimeter, imens den fra kantsten til kantsten har en venderadius på 2060 millimeter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er på trods af maskinens længde på 3685 millimeter og en bredde på 1200 millimeter.

3070'eren kommer desuden med en ny køleløsning, der lige nu søges patent om. Størrelsen på rotoren bagpå gør, at den ikke skal dreje lige så mange gange rundt for at trække nok luft ind.

Luften suges ind gemmen køleelementerne i fronten og køler motoren ned, før den suges ud bagtil.

Nyt redskabsprogram

De nye redskaber, der vises frem på Maskiner under Broen, tæller blandt andet Nilfisks eget feje- og sugeanlæg. Feje- og sugeanlægget kan køre med to, tre eller fire koste.

Der er sug til tanken bagpå maskinen, som også skjuler en integreret højtryksrenser og en sugeslange, der kan trækkes ud og bruges der, hvor maskinen ikke kan køre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Maskinen kan også leveres med Nilfisks egen plov, og GMR har udviklet en rotorklipper og en V-plov, der også nemt kan kobles på maskinen.

Ekstraudstyr som pallegafler, hegnsklippere og andet er ikke en del af maskinprogrammet, men kan, ligesom hos mange andre reskabsbbærere, erhverves ved flere producenter med koblinger, der passer til maskinen.