Maskiner under Broen holder miniseminarer, hvor flere indlægsholdere selv indgår i den nyeste afprøvning af maskiner og metoder

Maskiner under Broen har sammensat et alsidigt program for miniseminarerne. Der er indlæg om pesticidfri ukrudtsbekæmpelse, gåsebiller og Dollars Spot i græs og erfaringer med brug af el-køretøjer i en kommune.

Alle seminarer er planlagt med et kort oplæg og spørgsmål samt inddragelse af deltagernes egne erfaringer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der var særdeles gode tilbagemeldinger på indlæggene i 2016, og derfor har messen igen fået slotsgartner i Center for Slotte & Haver under Kulturministeriet og adjungeret professor, Palle Kristoffersen, til at holde et indlæg om pesticidfri ukrudtsbekæmpelse. Han er blandt dem med mest viden i Danmark om pesticidfri ukrudtsbekæmpelse. Han var selv pioner med afprøvning af diverse metoder til gasbrænding og har siden tæt fulgt såvel forskningen som offentlig regulering på området og udviklingen af grej.

- For to år siden var der faktisk en del nyt fra forskellige fabrikanter, men det har ikke rigtigt sat sit præg på markedet. Vi ser især de klassiske metoder, og så er der et par produkter med hedvand, som er kommet ind via et par af de store spillere på markedet, siger Palle Christoffersen.

- Generel mangel på renholdelse spiller en stor rolle. Der skal ryddes op i tilgroninger, og der skal fejes. Det er vigtige forudsætninger for, at man kan holde ukrudtet væk uden pesticider, siger Palle Kristoffersen.

Få det til at gro

Medarbejder hos Asbjørn Nyholt ApS og hortonom Karin Normann holder onsdag indlæg om "Utøj i plænen" - "Gåsebillen" og "Dollar Spot". Gåsebillen findes især på sandjord, hvor larverne æder græsrødderne. Det foretrukne bekæmpelsesmiddel er på vej ud efter ændringer af EU-regler. Karin Normann er involveret i en række forsøg på at bekæmpe gåsebiller blandt andet i samarbejde med forskellige golfbaner.

Et andet emne for Karin Normann er Dollars Spot, som er en ny svampesygdom på vores breddegrader. Den er tidligere kendt fra Sydeuropa og har formentlig bredt sig på grund af lidt højere temperaturer i Nordeuropa.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Også her kan Karin Normann bidrage med ny viden for alle, da hun er involveret i de seneste afprøvninger, hvor man mildner konsekvenserne.

Hortonom Asbjørn Nyholt har sit eget rådgivningsfirma om græspleje. Han vil torsdag holde et indlæg om "Nyt frø i plænen". Det handler om eftersåning i plæner med slid - i parker, på golfbaner, på kirkegårde og på private græsarealer, så emnet er relevant for alle faggrupper. Han vil fortælle om metoder og om maskiner og udstyr.

Blandt emnerne er såteknik og sikringen af den optimale kontakt mellem frø og jord, som er den vigtigste forudsætning for god vækst.

Frederiksberg Kommune har været blandt de tidligste til at benytte batteridrevne køretøjer. Kom og hør om kommunens erfaringer og del jeres erfaringer med andre. Indledere er Peter Lassen og Mathias Thuborg fra Frederiksberg Kommune under titlen "El-køretøjer i Frederiksberg Gartner- og Vejservice og Frederiksberg Renovation".

Miniseminarerne holdes i et telt på pladsen.