Løwener levererede otte styk Kubota på seks ton til Henning Have i Vejen,

Det er ikke ret ofte, at der leveres otte nye maskiner på én gang. Derfor vakte det opsigt blandt medarbejdere på kontor og værksted hos Henning Have A/S, da blokvognen rullede ind og otte Kubota-maskiner fra Løwener blev linet op til fotografering.

Endnu mere opsigt vakte det, da sælgeren lod propperne springe, og der blev serveret tapas fra biltaget. Henning Have fik straks fat i de medarbejdere, der var hjemme, og der blev skålet for de nye maskiner. De erstatter seks maskiner og udvider flåden med to til 10 Kubota-maskiner til i alt 17 maskiner på cirka seks ton.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er en maskinstørrelse, der er meget velegnet til jordarbejdet på byggepladser både til kloak og til udgravning af fundamenter. Vi fik to Kubota i efteråret, og dem har vi været godt tilfredse med. De har haft lave driftsomkostninger, og så er de vældig førervenlige. Vi har kun fast fører på halvdelen af maskinerne. Derfor er det vigtigt, at de er lette at gå til, siger Henning Have.

Vi holdt lidt igen ved finanskrisen i 2008-2009, men det blev dyrt senere.

Direktør og kloakmester Henning Have

Henning Have A/S

Dyrt at vente

Kubota-maskinerne er leveret med tiltskovl og centralsmøring, men ellers uden ekstraudstyr.

- Vi kører 6000-10.000 timer eller op til omkring fem år med maskinerne før udskiftning. Det er vigtigt at holde en løbende udskiftning i gang. Vi holdt lidt igen ved finanskrisen i 2008-2009, men det blev dyrt senere. Vi har cirka 45 gravemaskiner og køber hele tiden nye.

Henning Have arbejder primært 30 kilometer nord og syd for motorvej E20. Firmaet løser også jævnligt opgaver i København, men det er primært, når jyske kunder har fået opgaver øst for Storebælt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har heldigvis rigtigt meget at lave til vore 160 medarbejdere, siger han og bliver bekræftet på pladsen, hvor en entrepriseleder er rigtigt glad for at se de nye maskiner.

Han har savnet maskiner ude på sin byggeplads.

Selv om Henning Have er et større entreprenørfirma med egne grusgrave og vognmandsforretning, lægger Henning Have vægt på de mindre entreprenøropgaver.

- Vi er ikke med på byggeriet af de store datacentre. Der er for meget administration og for mange møder, som vi sjældent får den rigtige pris for. Vi er dog med på byggeriet af Aabenraa Sygehus, hvor vi har en ret stor entreprise, fortæller Henning Have.

Servicen på de nye maskiner er ikke et specielt fokuspunkt. Henning Have har eget værksted med fem medarbejdere, så Henning Have forventer ikke at trække særligt meget på Løweners værksteder i Glostrup og Stilling ved Skanderborg eller på servicebilerne.