Plug-&-Spray med MultiOne-sprøjte.

En minilæsser med monteret sprøjteunit med tank, pumpe, sprøjtebom, slangerulle og lanse i teleskoparmen bliver en utrolig fleksibel løsning til arealvedligeholdelse rundt om fabriksanlæg og hoteller, på kirkegårde og mange andre steder, hvor der både skal behandles store flader, og man samtidigt skal helt ind i hjørnerne. Det mener HCP, som blandt andet forhandler MultiOne-minilæssere.

Ikke nok med at slangerullen og lansen er utroligt smidige, teleskoparmen kan også anvendes til at placere sprøjten tæt på opgaven og f.eks. op over en hæk, så der ikke er unødvendige forhindringer, når slangen skal føres frem til arbejdsstedet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sprøjterne anvendes naturligvis mest til traditionel ukrudtsbekæmpelse, men er også effektiv og miljøvenlig, når der skal bringes gødning ud på plæner og afgrøder. Med flydende gødning i tanken og præcis bomføring kan man gødske lige til kanten - men ikke længere! Og hele arealet får samme dosering, uanset om det er inde på midten eller ude ved kantstenen.

Flere minilæssere med kabine

For få år siden var det usædvanligt at se en minilæsser med kabine. Men sådan er det ikke længere. Ifølge HCP ofrer flere i dag lidt ekstra på få en komfortkabine, når de køber en MultiOne.

- På gårdene er det stadigvæk et særsyn med kabine, men til boligforeninger, kommunale parkafdelinger etc. er der mange, som vælger kabineløsningen. Det hænger sammen med, at disse kunder anvender minilæsserne som redskabsbærere, og chaufførerne derfor kører mange timer dagligt med f.eks. græspleje, renholdelse eller glatførebekæmpelse, siger Tommy Kærgaard fra HCP.

Han mener desuden, at kabinerne også forøger sikkerheden for chaufførerne.