Den hårde sol kombineret med udendørs arbejde kan medføre forhøjet risiko for hudkræft, men nu lancerer Stark arbejdstøj med UV-beskyttelse.

Tidligere i juni skrev Grøn Teknik om en ny undersøgelse, der viste at udendørsarbejdere var mere udsatte for solen end tidligere antaget.

Den større eksponering betyder også, at risikoen for hudkræft er større, end man tidligere har antaget, da 90 procent af alle tilfælde af hudkræft opstår som konsekvens af UV-stråling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nu lancerer Stark også en ny serie af arbejdstøj, som kommer med indbygget beskyttelse mod solen i kølvandet på, at Kræftens Bekæmpelse og Trygfondens Solkampagne tidligere satte fokus på problemet.

- En del af forklaringen er helt sikkert, at bl.a. Kræftens Bekæmpelse har sat fokus på sammenhængen mellem kræftrisiko og soleksponering. Det har jo stor betydning, når du arbejder udenfor hele dagen, at du vælger beklædning, der matcher opgavens krav og minimerer de risici, du udsættes for.

Det fortæller Morten B. Rønnow, kategoriansvarlig for arbejdsbeklædning i Stark, i en pressemeddelelse.

- Når man er så eksponeret for solens stråler, er det nødvendigt at tage de rette forholdsregler og forebygge, hvor man kan. Derfor støtter vi også op om Kræftens Bekæmpelse og opfordretil, at man så vidt muligt følger de syv solråd, når man arbejder udendørs på byggepladsen, siger Morten B. Rønnow.