Grønt tag på den nye Laboratorie- og Logistikbygning på Bispebjerg Hospital forlænger tagets levetid og aflaster kloaksystemet, når regnen vælter ned.

Laboratorie- og Logistikbygningen på Bispebjerg Hospital er blevet beklædt med et grønt tag. Når regnen vælter ned, som den ofte gør i Danmark, optager det nye beplantningssystem helt op til 80 procent af det vand, der falder på taget. Det betyder meget mindre vand i kloakken og dermed mindre risiko for oversvømmelse.

- Udover, at det er flot at kigge på, både for vores medarbejdere, patienter og naboer, så hjælper de grønne tage blandt andet ved, at vi undgår at belaste kloaknettet med for meget regnvand, siger projektleder Rasmus Seidelin Dam fra Nyt Hospital Bispebjerg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Beskytter taget og renser luften

Det grønne tag består af stenurter, også kaldet sedum, som er ekstremt hårdføre, uanset om vejret byder på regn eller tørke. Stenurterne har mange positive effekter, idet planterne er med til at beskytte taget og isolere bygningen og dermed nedsætte køle- og varmebehovet. Taget kan også medvirke til at nedbringe temperaturen omkring bygningen og rense luften for støv og andre usunde partikler.

Også de helt små byboer er glade for tagene. I byerne er det nemlig svært for bier og andre insekter at finde grønne områder med blomster eller frugttræer, der skal bestøves. De grønne tage kan være en del af løsningen, for sedumplanterne har nemlig forskellige små blomster, som bier og andre insekter er glade for.