Realdania samt Lokale og Anlægsfonden efterlyser gode initiativer til mødesteder og fritidsfaciliteter, der kan skabe større sammenhængskraft og social balance i eller omkring udsatte boligområder.

Fysiske mødesteder kan samle og styrke et lokalsamfund. Hvis der ikke er gode mødesteder kan det påvirke og udfordre byens sociale balance og sammenhængskraft - både i et boligområde og i forhold til byen omkring.

Realdania og Lokale og Anlægsfonden har sammen afsat 35 millioner kroner til at udvikle nye mødesteder og til at løfte fritidslivet i og omkring boligområder, der er udsatte, eller er i risiko for at blive det. Mødestederne skal åbne boligområderne op ved at skabe nye steder med plads til aktiviteter for beboere i området, men også for resten af byens borgere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Projekterne skal gå på tværs af fysiske og sociale indsatser. Konkret kan det for eksempel være projekter, som kan fremme uddannelse og beskæftigelse i boligområdet og deltagelse i fritidsaktiviteter.

Proces

Kommuner, boligorganisationer, boligselskaber, boligafdelinger og lokale samarbejdspartnere kan frem til den 14. september 2018 søge om støtte til at udvikle et projekt. Lokale samarbejdspartnere kan for eksempel være virksomheder, foreninger eller uddannelsesinstitutioner. Op til 15 projekter vil til efteråret blive udvalgt til en videre vurdering af, hvad der kan udvikles og kvalificeres i projekterne.

I ansøgningerne vil der blandt andet blive lagt vægt på, om der er en klar vision, helhedstænkning,viden om potentialer og udfordringer, nytænkning og kvalitet.

'Fælles Rum' indgår i Realdanias indsats By i balance og i Lokale og Anlægsfondens indsats for at løfte fritidslivet i udsatte boligområder.

Efter udviklingsfasen kan projekterne efterfølgende i efteråret 2019 ansøge om støtte til realisering. Tre til syv projekter vil blive udvalgt og får fem til syv millioner kroner til arbejdet.