Når VM-slutrunden fløjtes i gang den 14. juni, vil publikum og TV-seere verden over se de nye, stærke og stresstolerante plænegræssorter fra DLF.

Den 14. juni vil verdens fodboldøjne være rettet mod Moskvas Luzhniki stadion, der er vært for åbningskampen mellem Rusland og Saudi. Gennem 90 minutter vil 22 spillere udsætte græsset for en intensiv og brutal behandling. Græstæppet skal være toptrimmet og klar til at modstå de glidende tackler og det ubarmhjertige slid fra fodboldstøvlerne.

DLF er markedsleder på det russiske græsfrømarked, og virksomheden står for omkring 70 procent af Ruslands import af græsfrø. Med over 100 DLF-plænegræssorter på den russiske sortsliste er der nok at vælge imellem for de russiske groundsmen. Blandt andet derfor er der valgt græsfrø fra DLF til otte af de 12 kampstadioner for at gøre banerne klar til slutrunden. I løbet af foråret er banerne blevet oversået med nye græsfrø for at gøre græstæppet slidstærkt og tæt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er glade og stolte over, at vores plænegræs har kvalificeret sig til verdensmesterskabet for tredje gang i træk, og at vi har en stærk position til denne turnering, siger DLF's salgs- og marketingdirektør, Søren Halbye, og fortsætter:

- Selvom de russiske stadioner er spredt rundt i mange klimazoner, har vi fundet de bedste græsløsninger, og vi er overbeviste om, at vores græs når hele vejen til finalen.

Stress-tolerante plæner

Det russiske klima byder på kolde vintre og varme somre og et væld af variationer alt efter, om man er ved kysten eller inde i landet. Der skal tages højde for de lokale forhold, når man skal vælge sit den optimale græsløsning. For det, der virker på ét stadion, virker måske ikke så godt på en anden lokalitet.

Det er netop her, at DLF's planteforædlere kan bidrage. De er nemlig lykkedes med at udvikle en ny type ekstra stresstolerant plænegræs, de såkaldte 4turf sorter. Disse almindelige plænegræsser etablerer sig hurtigt og har en høj tolerance for sygdoms- og tørkestress, et dybere rodsystem og en mørk grøn farve. 4turf sorterne tilfører sportsplænerne styrke og holdbarhed; egenskaber der er efterspurgt af groundsmen på de mest prestigefyldte sportsarenaer verden over. Derfor er DLF's plænegræssorter - og specielt 4turf-sortimentet et populært valg på de russiske VM-baner.

Holdbart og slidstærkt græs er nøgleord for græs til en fodboldturnering i verdensklasse. I løbet af turneringen spiller de 32 landshold 64 kampe, hvoraf syv vil finde sted på Luzhniki Stadion i Moskva. Heriblandt åbningskampen, Danmarks kamp mod Frankrig, den ene semifinale og finalen den 15. juli.