Mandagen bød på ikke bare en, men to guldmedaljer for FC Midtjylland. For tredje gang har de vundet den Gyldne Greb, der gives til ligaens bedste fodboldbane.

FC Midtjyllands hjemmebane, MCH Arena, løber med titlen som Danmarks Bedste Bane, efter at Brøndby Stadion leverede den bedste bane i sidste sæson.

- At vi igen har Danmarks Bedste Bane betyder rigtig meget. Der arbejdes på banen i 11 måneder om året. Den eneste måned, vi faktisk ikke arbejder på banen, er i januar. I de regnfulde, kolde og våde måneder, hvor vi går herude fra morgen til aften, betyder det noget, at det, vi gør, gør en forskel, siger Anders Faber Nielsen, der sammen med Bjarne Rabæk er groundsmen på MCH Arena.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er Superligaens anførere, der med deres bedømmelser efter hver runde har afgjort, at det er MCH Arena, der har landets bedste græstæppe. Det skriver spillerforeningen i en pressemeddelelse.

Otte baner under middel

Helt i bunden af opgørelsen er CASA Arena i Horsens, der scorer karakteren 2 blandt Superligaens anførere, hvilket svarer til karakteren "dårlig".

Generelt bærer afstemningen præg af et forår, som har budt på flere dårlige baner i Superligaen. I denne sæson ligger hele otte hold under middelkarakteren 3.

- Vi har i denne sæson oplevet alt for dårlige baner i Superligaen. Vi har i efterhånden mange år diskuteret baneforhold, men det burde være en selvfølge, at man i Danmarks bedste række spiller på ordentlige baner, siger Thomas Lindrup, chefrådgiver i Spillerforeningen.

Til gengæld er der en smule fremgang at spore for kunststofbanerne. FC Nordsjællands kunststofbane har generelt haft det svært i kampen om Danmarks Bedste Bane, og det er således første gang, at banen ikke slutter sidst.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Superligaens anden kunststofbane på JYSK Park slutter på en tiendeplads lige foran Right to Dream Park, FC Nordsjællands stadion.