Bedre arbejdsmiljø, økonomi og mindre gener for omgivelserne. Fordelene ved at vælge batteri over benzin er mange, mener de ved DH Tools, som satser på Greenworks 82 Volt-serie.

BALLERUP: Den gamle græsplejevirksomhed, DH Muld, har i de sidste år drevet datterselskabet DH Tools. Her importerer de Greenworks maskiner, som alle kører på batteri og er målrettet til have- og parkarbejder.

Greenworks har lanceret en nyere serie af maskiner, der alle kører på det samme 82 volts batteri. Serien er målrettet til de professionelle, og ifølge salgskonsulent Casper Birlie kan den sammenlignes med konkurrenternes benzindrevne redskaber.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Langt om længe er der sket den udvikling på batterimarkedet, at batterierne tilnærmelsesvis kan konkurrere med benzinen. Vi har noget, der tilnærmelsesvis kan matche kraften, men jeg kan ikke sige, at det kan det 100 procent endnu. Der er dog fordele ved el i forhold til blandt andet miljø og ergonomi, siger Casper Birlie.

Derudover er det også billigere at lade et batteri op, end det er at fylde en benzintank. Batterimaskinerne er desuden mere støjsvage, der er ikke nogen rystelser fra motoren, og man indånder ikke benzindampene, når man arbejder med dem.

Det kræver en holdningsændring

Greenworks er en stor spiller i Kina, hvor det stammer fra og i USA har det ligeledes en større markedsandel, mener Casper Birlie.

Herhjemme er det dog ikke slået helt igennem endnu, og det skyldes ifølge Casper Birlie særligt, at mange mulige kunder er vante til maskinkraften i de velkendte benzinredskaber. Derudover har batteri stadigvæk et lidt blakket ry for ikke at være stærkt nok til professionelt arbejde, fortæller han.

- Fra Greenworks har man ikke haft så stort et fokus på at komme ind på det danske marked. Det er op til os. 82 volt-serien er kun halvandet år gammel og det er ingenting globalt set, når vi sammenligner med Stihl og Stiga. Jeg tror ikke, markedet har været klar før nu, siger Casper Birlie.