Firmaet SmartVan tilbyder flere ting, der sikrer kassevognen mod indbrud - blandt andet ekstra låse, sporing og en sikring mod åbning af bagdøre.

Mængden af indbrud i kassevogne har taget et stort omfang, og tyvene udser sig tit et område, hvor der bliver gået systematisk til værks.

Når tyvene først går i gang, vil bilens eget låsesystem kun holde stand mod tyvene i ganske kort tid. Men for firmaet SmartVan i Støvring i det nordjyske, handler det om at sikre bilerne bedst muligt mod disse tyverier. Det de selv kalder 360 graders løsningen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stopper tyven

SmartVan har specialiseret sig i professionelt udstyr til vare- og kassevogne. Heriblandt tyverisikring. Firmaet har derfor indgået aftaler med førende forsikringsselskaber, om at anbefale installeringen af sikringsprodukter i varevogne.

Udvalget omfatter satellitsporingsenheder, varebilsalarmer med varerumsovervågning. Til varebiler med bagklap og trækkrog et det SmartVans Carbolt, som effektivt hindrer tyven i at komme ind den vej. Sidedøre og andre døre kan sikres med en ekstra lås i form af Ufo låsene.

Skal varerumsdørene sikres ekstra mod indbrud, kan det gøres med Ufo dørlåsene. Låsene fås i fire forskellige varianter, som sammenlagt dækker hele det danske vare- og kassevognsmarked. Ufo låsene fastmonteres på dobbelte bagdøre samt skydedøre og kan fås med eller uden smækfunktion samt i en version, hvor man selv vælger, om dørlåsen skal smække. UFO låsene er produceret i rustfrit stål og er dermed robuste. De er i praksis både dirkefri og boringssikre, da låsecylindrene har fra 100.000 og op til 1.000.000.000 kombinationsmuligheder.

Ingen bagholdsangreb

Løsningen med Carbolt bagdørsikringen forudsætter, at kassevognen eller varevognen er forsynet med et fast anhængertræk. Sikringen mod åbning af bagdøre eller bagklap kan enten foregå med Carbolt 100 eller Carbolt 101. Fælles for dem begge er, at de er produceret i kraftigt galvaniseret stål og pulverlakeret.

CarBolt 100 trykkes fast på anhængertrækkets knop, og skal låses op med en nøgle. I kraft af at den går et stykke op af bagdøren, vil døren ikke kunne åbnes. Handler det om Carbolt 101, så er det en kombineret bagdørs- og trailersikring, der slås op over knoppen. Derved kan bagdøre eller bagklap ikke åbnes, og samtidig kan traileren heller ikke frakobles varebilen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Endelig tilbyder SmartVan elektronisk overvågning af varebilen i form af satellitsporingsenheder og varebilsalarmer med en indbygget varerumsovervågning. Her vil det også være muligt at tilkoble sporingsenhederne 24/7/365 til en alarmcentral og dermed se, hvor varebilen rent faktisk befinder sig. Sporingsenhederne fås i to versioner. Én til en enkelt bil og én version der er beregnet til flådebiler.